Pages

Subscribe:

Saturday, October 29, 2011

Wednesday, October 26, 2011

Tuesday, October 25, 2011

Zaman kini

Hari ini - 26-Oct-2011,3.18AM



Idaman ku

Hari ini ~ 26-Oct-2011, 1.30AM


Tujuan utama ke Bukit Bintang semalam adalah untuk mencari jacket. Tapi macam biasa la, pusing punya pusing tak ketemuan jua. Alih2 benda lain yang ku dapat. Apa2 pun Alhamdulillah, agak lama ku ingin kan benda ini.. Akhir nye ko menjadu milik ku jua. :D


beats by dr.dre [tour]

Saturday, October 22, 2011

Musicer



The Best Music 2011 
[till 23-oct-2011] 

Sunnah Rasulullah S.A,W



 Cara pemakanan Rasululullah S.A.W

Petua Nenek

Hari ini - 22-Oct-2011,6.20PM



Penawar Sakit Kepala

Friday, October 21, 2011

Pesanan


Beringat

Hari ini - 22-Oct-2011,11.55AM



~Sakaratul Maut~

Reborn


The attitude has REBORN!

Boredom

Jom Menembak

Hari ini - 22-Oct-2011, 12.37AM


Stress

Hari ini - 21-Oct-2011, 10.42PM


Feeling

Hari ini - 21-Oct-2011, 8,50pm


Zaman 80's & 90's

Hari ini ~ 2-March-2011, 6.10pm

Pada hari ini, teringin pula aku nak mengenang kembali memori zaman silam kita yang mana lahir pada Tahun 70an, 80an, dan 90an. Pasti anda akan terkenang dan tersengeh apabila mengenangnya HOPEFULLY. Apa yang telah kita lalui tak dapat lagi di Zaman Millennium ini. Sekarang dah ada PS, X-box, Laptop, Camera DSLR, Gameboy dan macam2 lagi. Dulu memang kita susah nak dapatkan benda2 ini kerana harga agak mahal. Tapi kini dah jatuh mendadak. Harga Handphone 3G dulu yang 900++ kini boley dapat 200++. Mari kita kenang kembali,




Salesman Buku Di Sekolah

Tempat Terindah

Hari ini - 21-Oct-2011, 7.00pm

Antara tempat-tempat menarik yang ku temui di"net". Alangkah bahagianya jikalau dapat kesini. Lebih2 lagi bersama orang yang tersayang. <3


Tak silap aku kat China ni.

Wednesday, October 19, 2011

Samsung SII vs. iphone 4S

Hari ini -:> 19-October-2011, 4.09PM

Ingin buat review sikit tentang Samsung Galaxy S2 dan iphone 4SIphone 4S sememangnya gempak dek kepopular-an nya. Lebih2 lagi sejak kematian founder nya Steves Job. Walaupun 4S canggih dari segi application nya dan juga touch screen dll, S2 lebih lasak daripadanya. Ketahanan sesebuah handphone amat lah penting kerana kita semua ini bukan lah cermat sangat pun. Bayangkan lah phone yang beribu-ribu ringgit, sekali jatuh dah berkecai. Pergh menangis kot!!!. Apa2 pun, tontonlah video ini.

Tuesday, March 29, 2011

Nak jugak!

Hari ini ~ 29-March-2011, 5.24pm

Russia :


Tahun lepas Saintis Russia korek tanah sedalam 100 meter,
mereka terjumpa wayar cooper yang berusia 1000 tahun.
Lalu mereka membuat statement bahawa 1000 tahun dulu,
nenek moyang mereka telah menggunakan telephone network.
Gempak!

Friday, March 11, 2011

Perangai Di FB

Hari ini ~ 11-March-2011, 1.24am

Tentang Facebook :-

Group


Add semua kawan2 yang ada dalam friend list, lebih2 lagi kawan lama yang da lost contact.
Tujuan nak mintak no phone, padahal dalam phone yang ada 20 list name pon call sekali setahun. Ini kan ramai2. Tak dapat der.

Friday, February 25, 2011

Kini Kembali

Hari ini ~ 25-Feb-2011, 5.35pm



Kehidupan baru ku ini sememangnya penuh dengan ke-busy-an. Hari2 ada sahaja aktiviti. Naik penat aku ini. Tapi alhamdulillah ada la masyuk sikit. Namun begitu, ku kini kembali mencari idea2 baru untuk post blog aku ini. Ramai kerenah yang harus ku layan, tak berdaya juga kadang2. Namun demi puas kan hati semua pihak, harus la melayan. Maka untuk ceriakan hari ini, mari la kita Senyum!!

Thursday, February 17, 2011

Berhati-hati

" AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA

Wednesday, February 16, 2011

Salam Maulid


Sempena Maulidul Rasul semalam aku ingin kongsi kan serba sedikit info. Ini aku copy dari FB sedara aku. Hayatilah.
Perkataan selawat ( Arab: الصلوات‎ ) diambil dari perkataan solat ( Arab: الصلاة‎ ), doa, pujian].
Ibnu Kasir berkata dalam tafsirnya: Telah berkata Al-Bukhariy: Telah berkata Abu `Aliyah:
Salawat Allah subhanahu wata`ala ialah pujian-Nya di sisi para malaikat.
Dan salawat malaikat ialah doa.
Dan salawat orang mu'min ialah memohon rahmat daripada Allah ke atas Nabi Muhammad[1]
إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
Sesungguhnya Allah dan para malaikat-Nya bersalawat (memuji dan berdoa) ke atas Nabi (Muhammad s.a.w). Wahai orang-orang yang beriman bersalawatlah kamu ke atasnya serta ucapkanlah salam dengan penghormatan. [Al-Ahzab: 56]

Allah menguji kita

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

Busy

Hari ini ~ 17-February-2011, 1.58am



Sudah sekian lama aku tidak menge-post di Blog aku ini. Ini adalah ekoran aku busy yang ter-amat sangat. Banyak update dalam kepala otak ku ini, cuma tidak punyai masa untuk update. Namun begitu, dalam ke-busy-an ku, ku telah menjana sedikit pendapatan yang tak lah banyak sangat. Memang banyak tempat yang belum sempat ku jejak, tapi sejak kebelakangan ini aku telah menjejakinya. Alhamdulillah atas kurniaan rezeki. Ku telah berada di Penang. Banyak juga job yang telah dapat. Tai agak runsing untuk menyelesaikannya. Aku juga satu pihak supaya dapat membantu secara fizikal mahupun mental. Disini ku berharap agar ku dapat tempuhi hidup dengan jayanya.

Monday, January 10, 2011

On Twitter

Aku kini berada di Twitter!

Follow me!


@ahchongz


Saturday, January 1, 2011

2010 Top 10 song

Hari ini ~ 1-January-2011, 6.36pm


~Ini pula antara lagu2 yang popular di tahun 2010 a.k.a semasa. Pada yang tengah bingung cari lagu2, boleh lah refer pada blog aku ini. Tapi sekali lagi aku nak mintak maaf sebab aku hanya dapat yang luar negara sahaja. Aku bukan tak support local band, tapi susah nak cari. Kadang2 dengar lagu dah sedap, tapi tak tahu siapa yang nyanyi, apa tajuk nya. Dan aku pula minat lagu english. So, enjoy.



TOP 10

Grenade - Bruno Mars Firework - Katy Perry

We R Who We R - Ke$ha What's my Name - Rihanna ft. Drake

Raise Your Glass - P!nk Black and Yellow - Wiz Khalifa

Tonight (I'm Lovin' You) -
Enrique Iglesias Featuring Ludacris & DJ Frank E

Bottoms Up -
Trey Songz Featuring Nicki Minaj

The Time (Dirty Bit) - The Black Eyed Peas

Just The Way You Are -
Bruno Mars

Movies 2011

Hari ini ~1-January-2011, 5.44pm

~Disini ingin aku kongsikan kepada semua tentang movie2 yang bakal ditayangkan pada 2011. Tapi list movie melayu tak dapat ku ketemui, hanya luar negara sahaja. Sorry lah pada yang mencari movie melayu yer. Tapi untuk makluman anda, movie2 ini semua tak confirm dapat masuk malaysia atau tidak atau bila tayangannya diMalaysia. Cuma sekadar berkongsi info sahaja..

Berikut adalah :-


Transformers 3
[Dark of The Moon]



Pirates of Caribbean 4
[On Stranger Tides]


Last Airbender 2


X-men
[First class]


Fast and Furious 5



Green Lantern


The Twilight Saga
[Breaking Dawn]



Harry Potter 8



Captain America


Real Steel


Saw 8



11 11 11



Ghost Rider 2
[Spirit of Vengeance]



Mission Impossible 4
[Ghost Protocol]


Night at The Museum 3


Scary Movie 5



Terminator 5